Foto: ANP

Onrust bij bouwprotest in Den Haag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Trokken begin deze maand nog boze boeren naar Den Haag om te demonstreren, vandaag zijn boze bouwers aan de beurt. En ook dat liep uit op chaos.

Een lange stoet van vrachtwagens, hijskranen en kiepwagens reed vandaag naar het Malieveld in Den Haag. Bouwers protesteerden daar omdat ze last hebben van strenge milieuregels over stikstof.

Ook mogen ze steeds vaker geen grond afvoeren omdat daar het giftige goedje PFAS in zit. Dat is een verzamelnaam voor meer dan zesduizend chemische stoffen, die graag door bouwers gebruikt worden omdat ze brandwerend en water- en vuilafstotend zijn. Maar het is dus ook slecht voor de natuur. Door de strengere regels liggen veel bouwprojecten stil en dat brengt bouwers in de problemen.

Beetje chaos

De bouwers willen minder strenge regels en daarom kwamen duizenden mensen vandaag naar Den Haag. De sfeer was rustiger dan tijdens de demonstratie van de boeren. Toch was het wel chaotisch en zijn meerdere mensen opgepakt. Waarom dat is en hoeveel mensen het zijn wil de politie niet zeggen. 

Foto: ANPDoordat veel mensen naar Den Haag gingen om te demonstreren, was het druk op de weg.

Foto: ANPHet Malieveld stond bomvol. Foto: ANP

Foto: ANPZo'n zeventig wagens hebben zand op het Malieveld gekieperd. Daarmee willen ze laten zien dat er veel grond over is dat nu niet gebruikt kan worden. Foto: ANP

Anderen lazen ook: Waarom protesteren boeren in Den Haag?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.