Iran

Onrust door ruzie tussen Iran en de Verenigde Staten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Sinds de Iraanse generaal Qassem Soleimani afgelopen vrijdag omkwam bij een Amerikaanse raketaanval, is de spanning tussen Iran en Amerika opgelopen. 

Qassem Soleimani zou vandaag begraven worden in zijn geboorteplaats Kerman (foto hierboven). Omdat vanochtend in de drukte en het gedrang van de begrafenisstoet tientallen mensen om het leven kwamen, werd de begrafenis uitgesteld. Wanneer Soleimani nu begraven wordt is onduidelijk.

Held

Voor de Amerikanen was Soleimani een gevaarlijke vijand, maar in zijn eigen land was de militair een held. Gisteren trok door de Iraanse hoofdstad Teheran ook een grote mensenmassa voor het afscheid van de generaal. 

Ruzie

Iran is heel boos over de dood van Soleimani en wil wraak nemen op de VS. Wat er gaat gebeuren is onduidelijk, maar leiders van andere landen maken zich zorgen over de ruzie tussen de twee landen.

Anderen lazen ook: Raketaanval op Iraanse generaal: wat is er gebeurd?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hooi kids week ik find Julie mopped leuk Duimomhoog Vraagtzichaf Blij Juichen

ik vind het super leuk ik ga een liedje zingen im gheto ratatataa
ratataaaaa aawawwwa van tiktok

WTH wrm zou je een generaal van iran doden. ok je hebt ruzie en vind elkaar niet leuk, maar dan hoef je hem niet te doden. denk je dat als je mensen dood, je problemen verdwijnen?! NEE. de VS denk te doen wat hij maar wilt. maar hiermee wil ik duidelijk maken dat ik dit gwn ERG vind. groetjes

ik heb er veel van geleerd dus dankjewel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.