Schoolontbijt Rijksmuseum

Ontbijten bij een schilderij of de burgemeester

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
katrien
Katrien
Hoekstra

Een volkoren bolletje met kaas of een bakje yoghurt met muesli. Keuze genoeg voor een gezond ontbijt. Deze week is er extra aandacht voor tijdens het Nationaal Schoolontbijt.

Het is goed voor je om iedere dag gezond te ontbijten. Dat weet je vast wel. Al is het omdat ieder jaar het Nationaal Schoolontbijt wordt gehouden. Dit jaar doen 2.900 scholen er aan mee. Dus misschien ontbijt jij deze week ook wel in de klas.

Burgemeester

Of bij de burgemeester! In 270 gemeentes komen schoolkinderen de burgemeester een lekker ontbijtje brengen. En als dank daarvoor geven die burgemeesters dit jaar geld aan het Jeugdcultuurfonds. 

Kunstlessen

Het jeugdcultuurfonds is een goed doel dat gezinnen met weinig geld helpt. Het jeugdcultuurfonds vindt het belangrijk dat ieder kind kunstlessen kan krijgen. Ze betalen daarom mee aan bijvoorbeeld muziek of schilderlessen. 

De Nachtwacht

Leerlingen uit Amsterdam mochten vanochtend naast het beroemde schilderij De Nachtwacht ontbijten. Kinderen voor Kinderen en Sanne Hans zongen voor hen. Zo kregen ze kunstles aan de ontbijttafel!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zwart eten nieuwste trend op Instagram of Hondje Popeye poseert met héél veel eten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps