Gevangenis

Ontsnapte gevangene na 10 jaar zelf naar de politie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Was het spijt? Schuldgevoel? Of heimwee? Waarschijnlijk was verveling de reden dat een ontsnapte gevangene zichzelf aangaf bij de politie. De plek waar hij naartoe was gevlucht, was volgens hem 'niet meer zo leuk als vroeger.' Daarom wilde hij terug naar Oostenrijk.

Duitse media schrijven dat de 64-jarige man zich afgelopen zaterdagavond met twee koffers meldde bij agenten op het treinstation in de Oostenrijkse stad Salzburg. Hij zei dat hij een voortvluchtige gevangene was, die net was aangekomen vanuit de Duitse stad München.

Tenerife

De afgelopen tien jaar zou hij hebben doorgebracht op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Hij zei dat hij terug wilde naar Oostenrijk omdat 'Tenerife niet meer zo leuk is als vroeger'. Hij vond dat hij er wel lang genoeg had gewoond en wilde terug naar Oostenrijk.

Gevlucht

De politie ontdekte dat de man in december 2008 inderdaad uit een Oostenrijkse gevangenis was gevlucht. Het is nog onduidelijk waarom hij daar zat en hoelang hij eigenlijk had moeten blijven.

De man is meegenomen naar een gevangenis in Salzburg. Voor een hogere straf hoeft hij niet bang te zijn, want in Oostenrijk is het niet strafbaar om te ontsnappen uit de gevangenis. 

Anderen lazen ook: Bejaarde sieradendief steelt al zestig jaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook