Foto: Shutterstock

Ook de zomervakantie is dit jaar helemaal anders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Na dit rare corona-schooljaar snak je misschien naar een normale zomervakantie. Nou, vergeet het maar! Ook deze grote vakantie is alles nog een beetje anders dan anders. 

Liever in Nederland op vakantie

Bijna de helft (48%) van de Nederlanders gaat deze zomer niet op vakantie. Normaal blijft maar ongeveer een kwart thuis. En van de gezinnen die toch gaan, blijft nu 42% in Nederland. Andere jaren is dat ongeveer 30%. Dat blijkt uit een onderzoek van tv-programma EenVandaag onder bijna 30.000 mensen.  

Op vakantie met de auto 

In deze coronatijd gaan veel meer mensen dan normaal met de auto op vakantie. Driekwart van de Nederlanders rijdt dit jaar zelf naar de vakantiebestemming. Vóór de coronacrisis uitbrak was maar de helft dit van plan. Op pagina 6 lees je in de nieuwe zomerrubriek hoe de vakantieplannen van Vera (13) uit Groningen veranderde.  

Lekker op kamp 

Ga jij op kamp? Je bent niet de enige! Kamporganisaties worden op het moment platgebeld met aanmeldingen. Deze zomer zijn er wel een paar bijzondere regels. Je mag maar naar één kamp. Je moet in de ‘kampbubbel’ blijven en mag geen live-contact hebben met andere kinderen of met je ouders. En kampen hebben samen afgesproken dat er meer momenten moeten zijn voor rust en dutjes. Want wie uitgerust is, wordt minder snel ziek. 

Zomerschool in plaats van vakantie

Gelukkig ben je hoe dan ook zes weken lekker vrij! Nou, zelfs dát geldt niet voor alle kinderen. In veel gemeenten worden deze vakantie extra zomerscholen gehouden voor kinderen die door het thuiszitten achter zijn geraakt op school. Alleen al in Amsterdam gaan deze vakantie 1900 kinderen naar een zomerschool. Normaal zijn dat er 350. In Rotterdam doen zelfs zesduizend kinderen mee met een speciaal zomerproject waarbij naast leren ook allemaal leuke dingen gedaan worden. 

Anderen lazen ook: 7 tips tegen verveling in de zomervakantie

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook