beeld shuterstock

Ook flamingo's maken vrienden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Wat mis jij het meest in deze tijd van thuiszitten en corona? Dikke kans dat het je vrienden en vriendinnen zijn. Flamingo's begrijpen dat misschien beter dan je zou denken. Wetenschappers van de Britse universiteit van Exeter ontdekten dat ook flamingo’s vrienden maken

Niet alleen voor mensen zijn vrienden belangrijk, ontdekten de wetenschappers. Ook flamingo's zijn heel trouw in vriendschappen. Vijf jaar lang bestudeerden ze vier flamingosoorten in verschillende delen van de wereld.

Ze zagen dat de roze vogels niet alleen een partner zoeken om mee te paren, maar ook veel tijd besteden aan het maken van vrienden van hetzelfde geslacht. De meeste flamingo’s zoeken steeds weer het gezelschap van dezelfde vogels op. Soms jaar in, jaar uit.

Hangen en chillen

Meestal doen ze niets bijzonder samen. Gewoon een beetje hangen en chillen. Net als mensenvrienden dus. Zouden flamingo’s eigenlijk ook een BFF (best flamingo forever) hebben?

Anderen lazen ook: Feest om baby-flamingo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook