Foto: Joris van Gennip

Ook huisdieren uit Oekraïne worden opgevangen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Door de oorlog in hun land moesten veel Oekraïeners hun land verlaten. Ook in Nederland worden veel vluchtelingen opgevangen. Maar niet alleen zij, ook hun huisdieren!

Onder andere de stichting Netherlands for Ukraine zorgt ervoor dat ook huisdieren een plek krijgen om nu te verblijven. Zij koppelden 41 huisdieren zoals honden, katten en een konijn aan nieuwe verblijfplekken. De dieren kunnen op die manier gewoon bij hun baasjes blijven. Onder andere een gezin met twee honden, twee katten en zes kittens mag overnachten bij een Nederlandse familie. 

Opvanglocaties

Veel vluchtelingen worden opgevangen door het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Bij hun opvanglocaties mogen geen huisdieren verblijven. Dat heeft vooral te maken met hygiëne. Mensen verblijven vaak in groepen en er kunnen mensen zijn met allergieën. Dat vluchtelingen huisdieren meenemen is nieuw, vertelde Sonja Kloppenburg van het COA aan RTLNieuws. Vluchtelingen uit andere gebieden zoals Syrië of Afghanistan hebben veel minder vaak een huisdier bij zich. Waarschijnlijk doordat zij verder moeten reizen.

Anderen lazen ook: Vier leeuwen en een wilde hond uit Oekraïne veilig in Spanje

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook