Scheetje. Beeld: Shutterstock

Oostenrijker laat scheetje van 500 euro

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Mocht je binnenkort naar Oostenrijk gaan, let er dan even op dat je je windjes binnenboord houdt. Tenminste, als er politie in de buurt is. Een man die expres een harde scheet liet terwijl hij in gesprek was met een agent, hield daar een boete van vijfhonderd euro aan over.

Een behoorlijk duur windje, begin deze maand in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. In een park in het centrum waren politieagenten aan het discussiëren met een man. Deze meneer, die op een bankje zat, kwam op het idee om op te staan om expres een keiharde scheet te laten. 

Billenknijpen

De agenten konden er niet om lachen. Ze slingerden hem op de bon voor 'schending van het openbaar fatsoen'. En dat kost in Oostenrijk vijfhonderd euro. Moet elke Oostenrijker nu voor altijd z'n billen dichtknijpen? Nee, zegt de politie. Deze man kreeg de boete omdat hij niet wilde meewerken met de politie en aan het uitlokken was. 

 

Anderen lazen ook: Pil die scheten lekker laten ruiken

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dit is een blauw scheetje waarom bestaat dat? ongelooflijk stom een scheet zie je niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.