Fucking wordt fugging. Foto: AFP

Oostenrijks dorpje Fucking verandert naam in Fugging

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het Oostenrijkse dorpje Fucking verandert zijn naam vanaf 1 januari in Fugging. Hoewel de plaatsnaam voor veel mensen juist heel grappig was, konden de inwoners van het dorp er niet meer om lachen.

De ongeveer honderd bewoners van Fucking waren het spuugzat dat ze steeds in het nieuws kwamen met hun dorpsnaam. Fucking is een niet zo heel netjes woord dat veel mensen gebruiken om aan te geven dat iets 'heel ...' is. Toeristen die erlangs rijden, maken vaak gierend foto's bij het bord. Of ze stelen het, waardoor het keer op keer vervangen moest worden. 

Fugging of Fucking

De vraag is nu wel of Fugging heel veel beter is dan Fucking. Want het klinkt toch nog behoorlijk hetzelfde. 'Ik wil er eigenlijk niets meer over zeggen', laat burgemeester Andrea Holzner weten in de plaatselijke krant. ‘We hebben meer dan genoeg media-aandacht gehad.’

Anderen lazen ook: Nina (9) en Luuk (10) uit Oostenrijk hebben al sneeuw

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ok dit is gwn grappig ze moeten de naam houden Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.