beeld instagram

Oosterschelde-schildpad spoelt aan in Denemarken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Verdrietig nieuws over de enorme schildpad die een paar weken geleden rondzwom in de Oosterschelde. Het dier is dood aangespoeld in Denemarken.

De schildpad werd volgens de regionale Deense zender TV Syd gevonden door een groep kleuters die aan het wandelen was. De twee meter lange lederschildpad is waarschijnlijk na een storm dood aangespoeld. Het dier werd herkend door een grote witte vlek op zijn kop.

Tropen

Lederschildpadden komen eigenlijk helemaal niet voor in Nederland en Denemarken. De schildpadden leven normaal gesproken in de tropen en subtropen. Ze leggen eieren op de Surinaamse kust en de Afrikaanse westkust. Maar soms drijven ze af en komen ze ineens in Europa terecht. Meestal zwemmen ze dan na een tijdje zelf weer terug naar warmere zeeën.

Kwallen

Toen de schildpad in Zeeland rondzwom, waren er dan ook weinig zorgen om het dier. Hij zwom daar lekker rond en joeg op kwallen. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Zee-biologen proberen dat nu uit te zoeken.

Anderen lazen ook: Schildpad ontsnapt en wordt 50 kilometer verderop gevonden .

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps