Katoenplantje op de maan

Op de maan groeit voor het eerst een plantje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Groen nieuws van de maan! Aan boord van een Chinees ruimtevaartuig, dat begin deze maand op de maan landde, groeien katoenplantjes (links op de foto). Dat zegt de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA. Het is voor het eerst dat er planten groeien op de maan.

Op 7 december vorig jaar lanceerde China het onbemande ruimteschip Chang'e-4 richting de maan. Het ruimteschip dat naar de achterkant van de planeet werd gestuurd, landde op 3 januari. Een robot doet daar nu voor het eerst onderzoek.

Planten

In het internationaal ruimtestation ISS groeiden al eerder planten, maar op de maan was dat nog nooit gebeurd. Het uitlopen van de katoenzaadjes op die plek is daarom bijzonder. Het zou betekenen dat astronauten in de toekomst hun eigen voedsel in de ruimte kunnen kweken. Ze kunnen dan langer in de ruimte blijven.

De Chang'e-4 nam behalve katoenzaadjes ook aardappelzaden, gist en eitjes van fruitvliegjes mee.

Anderen lazen ook: Chinese maanlander landt op achterkant maan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool, zo een plantje op de maan. waarvoor dient zo een plantje op de maan?

dat plantje is al dood hoor! Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Duimomhoog Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Blij Blij Blij Blij Blij Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Duimomlaag Juichen Juichen Duimomhoog Juichen Rentweg Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps