Ruim de helft van de ouders deelt foto’s van hun kind op social media. Foto: Getty

Op de socials van je ouders: wat vinden jullie?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ouders zijn kampioenen in het delen van foto’s van hun kinderen op social media. En daar vragen ze lang niet altijd toestemming voor, blijkt uit onderzoek. Wat vinden jullie daarvan? 

Samuel (8):

‘Mijn ouders zetten weleens een foto van mij op Facebook. Vooral mijn moeder doet dat met vakantiefoto’s. Ze vragen dat niet en dat vind ik niet leuk. Want iedereen kan mij dan zien en daardoor weten ze ook veel over mij, bijvoorbeeld waar ik geweest ben. Ik snap dat ze het doen omdat ze trots op me zijn, maar van mij hoeft het niet.’

Anouska (12):

‘Op zich vind ik het wel kunnen dat ouders foto’s van kinderen online zetten. Als mijn moeder gewoon een normale foto van mij maakt, vind ik het prima. Maar een foto op het strand of als ik een gekke bek trek, wil ik liever niet online hebben. Dat vind ik meer privé. Als ouders zeker weten dat hun kind het oké vindt, hoeven ze van mij geen toestemming te vragen. Als dat niet zo is, is het beter om het te checken.’ 

Het onderzoek

Volgens een onderzoek van VPNgids.nl, een website over online privacy, deelt bijna drie op de vier ouders informatie over hun kinderen online. Bijvoorbeeld namen of leeftijden. Ruim de helft deelt foto’s van hun kind op social media. En meer dan vier op de tien ouders vragen hun kind daar nooit toestemming voor.

Anderen lazen ook: Social media minder slecht voor jongeren dan gedacht

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook