Op deze rouwauto mag je kleuren

Op deze rouwauto mag je kleuren en schrijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Hoe neem je afscheid van iemand tijdens een begrafenis? Voor kinderen kan een tekening een mooie manier zijn. Een uitvaartbedrijf uit het Brabantse Veen komt daarom met de eerste rouwauto ter wereld waarop je mag kleuren en tekenen. 

Ben je wel eens bij een begrafenis geweest? Dat is natuurlijk heel triest, en vaak ook heel plechtig. Arno Boll (38) regelt begrafenissen. Hij ziet dat kinderen geen moment krijgen om hun gevoelens te uiten. Terwijl dat wel heel fijn kan zijn voor de verwerking van het verlies. Daar wilde hij iets op bedenken. 

Meer betrokken
'Ik zie vaak dat kinderen wat naar het plafond staren of op hun tablet zitten tijdens een begrafenis. Ze zijn er dan niet echt bij. Ik wil ze graag de mogelijheid geven om meer onderdeel te zijn van de begrafenis, op hun eigen manier. Sinds deze week hebben we daarom de eerste rouwauto ter wereld gemaakt waarop je mag kleuren en tekenen.'

Arno heeft speciale stiften met brede punten ontwikkeld. Ze heten krijtstiften en ze zijn waterdicht. Hij heeft ook plakplaatjes gemaakt die je op de auto kan plakken. Hij hoopt dat het kinderen helpt bij het afscheid nemen. 

Anderen lazen ook: Rouwen huisdieren eigenlijk ook?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook