Kane Tanaka. Fukuoka Prefectural Government / AFP

Op-een-na-oudste mens ooit (119) overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ze overleefde twee wereldoorlogen en was dol op spelletjes. Al 119 jaar lang was de Japanse Kane Tanaka op onze aardbol te vinden. Dinsdag is ze overleden. 

Kane Tanaka werd geboren op 2 januari 1903. Sinds 9 april was ze de op-een-na-oudste mens ooit. Ook was ze de oudste mens die deze eeuw leefde.

Noedelkraam en rijstwafelwinkel

Tanaka woonde in een verpleeghuis, waar ze graag bordspellen speelde én dan vaak het personeel versloeg. Ook genoot ze er van frisdrank en chocola. In haar jonge jaren had Tanaka meerdere bedrijven, zoals een noedelkraam en een rijstwafelwinkel. Ze trouwde een eeuw geleden in 1922 met Hideo Tanaka, kreeg vier kinderen en adopteerde een vijfde.

120 halen

In 2019 werd Tanaka volgens Guinness World Records officieel de oudste mens ter wereld. Toen haar werd gevraagd welk moment het gelukkigste in haar leven was, antwoordde ze: "Nu." De 118-jarige Française Lucile Randon is op dit moment de oudste nog levende mens.

Anderen lazen ook: Oudste mens ter wereld is 119 jaar geworden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook