Beeld shutterstock
Uittips

Op pad met Pasen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het Pasen. Eieren zoeken, lekker uitgebreid ontbijten en extra veel tijd om leuke dingen te doen. Lammetjes aaien, naar vuren kijken of eten zoals de Romeinen dat deden bijvoorbeeld. 

Eieren op een kasteel

Eigen beeldGewoon eitjes zoeken is al leuk. Maar nog leuker is het om paaseieren te zoeken rond een echt kasteel. Bij Kasteel de Haar in Haarzuilens kan dat het hele paasweekend. Daar zijn eieren met letter erop verstopt in een doolhof. Lukt het jou om met de letters een woord te maken? Dan heeft de paashaas een verrassing voor je achtergelaten!
www.kasteeldehaar.nl

Lammetjesdagen

Beeld shutterstockWat hoort er nu meer bij de lente dan huppelende lammetjes in de wei? Tijdens de lammetjesdagen die het paasweekend op heel veel boerderijen gehouden worden, kun je zelf pasgeboren lammetjes aaien of de fles geven.
zoekdeboer.nl/lammetjes-knuffelen/

Fikkie stoken

Beeld shutterstockVuurliefhebbers opgelet! Op zondag gaan in Drenthe, Groningen, Overijssel en Gelderland metershoge houtstapels in de fik. In bijna elk dorp wordt wel een paasvuur aangestoken. Op veel plekken is er ook muziek bij of wordt er een lampionoptocht gehouden. Grote paasvuren worden er bijvoorbeeld gemaakt in Espelo, Dijkerhoek, Holterbroek en Ligtenberg.
visitoost.nl

Proeven van vroeger
Beeld prehistorisch dorp

Heb je je ooit afgevraagd wat de Romeinen eigenlijk aten? Of hoe een deftig diner er in de middeleeuwen uit zag?  In het preHistorisch Dorp in Eindhoven staat tijdens Pasen alles in het teken van eten van vroeger. Je kunt er niet alleen zelf zien wat ze aten en hoe ze hun gerechten maakten, maar je mag natuurlijk ook het eten van vroeger zelf proeven.
prehistorischdorp.nl

Pasen met ridders

Beeld shutterstockNog meer geschiedenis kun je dit weekend beleven in het Archeon in Alphen aan den Rijn. De Romeinen geven rondleidingen in het badhuis en op de schepen in het museum. De gladiatoren gaan de strijd aan in de Arena. En in het middeleeuwse stadje bakt de bakker heerlijk paasbrood. Zelf kun je meedoen met  zwaardvechten, boogschieten en schrijven met een veer. Als je een beetje je best doet, kun je zelfs tot ridder geslagen worden.
archeon.nl

 

Anderen lazen ook: Beestachtig paasontbijten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook