Foto Instagram Bartradio2

Op wereldreis door Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Gaat jouw vakantie naar het buitenland niet door vanwege de coronacrisis? Voor een vakantie naar Polen, Engeland of Denemarken hoef je het vliegtuig helemaal niet in te stappen. Die plaatsen liggen gewoon in binnen onze grenzen! DJ Bart Arends van Radio 2 zette een paar van zulke wereldse plaatsen in Nederland op een rij. 

De dj kwam op het idee toen een luisteraar vertelde dat-ie niet meer naar Amerika op vakantie zou gaan, maar in plaats daarvan naar America, een dorp in Limburg. Dat vertelde Arends aan Editie NL. Daarna ging hij op zoek naar nog meer wereldse bestemmingen in Nederland. De dj stuitte op Siberië in Limburg, Engeland in Drenthe, Denemarken in Groningen en Turkeye in Zeeland. De plaatsen zijn vaak kleine gehuchten of buurtschappen. De tekst gaat verder na de foto's.

Maar er zijn meer wereldse plaatsen in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rome in Gelderland, Polen in Groningen en Oostenrijk in Limburg? Combineer ze eens voor een echte wereldreis!

Woon jij in een plaats met een wereldse naam of ben je er op vakantie? Maak dan een foto met het plaatsnaambord en stuur 'm naar janine@kidsweek.nl. Misschien kom jij dan met je foto voorbij in onze Instagram Stories.

Anderen lazen ook: 5x coronaregels in populaire vakantielanden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps