Molen

Open Monumentendag: hier moet je echt heen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Vandaag beginnen de Open Monumentendagen. Dat betekent dat je op veel plekken dit weekend een kijkje kan nemen waar dit normaal gesproken niet kan. Maar waar kun je nou allemaal heen? 

Kasteel

Heb jij altijd al eens willen zien hoe mensen in de Middeleeuwen leefden? Bezoek dan een kasteel! We hebben er in Nederland bijna 700. Veel daarvan openen dit weekend hun poorten. Zo houdt kasteel Heeswijk in Brabant een gezellig muziekfeest.

Molen

Niets is zo Nederlands als molens. Maar weet jij waarvoor ze eigenlijk gemaakt zijn? En hoe ze er vanbinnen uitzien? Bij 293 molens mag je dit weekend een kijkje nemen. Misschien mag je zelfs wel even de wieken laten draaien.

Spel: het verborgen pad van Breda

De stad Breda heeft iets bedacht om het monumentenbezoeken nog leuker te maken: een spel! Honderden jaren geleden heeft Willem van Oranje zogenaamd een belangrijk document verstopt in Breda. Download gratis het spel op je telefoon en ga op zoek naar het document. Onderweg kom je langs de mooiste plekken van Breda!

Kerk

Of je nou christelijk bent of niet, een kerk staat altijd open voor iedereen. Maar op Open Monumentendag vertellen in veel kerken gidsen meer over de oude geschiedenis van deze gebouwen. In sommige kerken mag je dit weekend zelfs de toren beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht over je stad.

Kerk in Oss

Tuinen

Hou je nou niet zo van gebouwen, maar ben je meer van de natuur? Dan zijn er ook altijd nog een hoop prachtige tuinen om te bezoeken. Zo ligt er op landgoed Nardinclant in Hilversum een prachtige oude tuin waar je lekker in kunt wegdromen.

Wil je weten welke monumenten je nog meer kunt bezoeken? Ga dan naar deze site!

Anderen lazen ook: Kinderen vinden kasteel Helmond leukste museum.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook