Beeld pixabay

Oproep: eet meer frietjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

‘Help ons door vaker een patatje te eten!’ Die opvallende (en best prettige!) oproep doen aardappelboeren aan alle Nederlanders. Door de coronacrisis zijn er superveel aardappelen over. En dat is zonde.

Normaal gesproken worden Nederlandse aardappels overal ter wereld verkocht. Door de coronacrisis gaat dat nu niet. Daardoor blijven er heel veel aardappelen over: meer dan een miljoen ton. En dat is dus 1.000.000.000 kilo! Die moeten misschien allemaal worden weggegooid en dat is natuurlijk hartstikke zonde.

Trakteren

Aardappelbedrijven roepen daarom iedereen op om in actie te komen. ‘Eet lekker veel aardappelen en trakteer af en toe eens op een frietje laten eten’, is hun dringende vraag. De aardappelboeren gaan zelf het goede voorbeeld geven en gaan op woensdagen dokters en verpleegkundigen in ziekenhuizen trakteren op een lekkere portie patat.

Regels

De boeren roepen wel op om bij het uitdelen de regels van de regering goed te volgen: ‘Houd afstand aardappeleter, minimaal anderhalve meter’.

Anderen lazen ook: Gevaarlijk patatje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eet meer stamppot zou een betere oproep zijn: gezonder en daarin worden meer aardappelen verwerkt dan in frietjes. Kan er nog een nieuwe oproep geplaatst worden met (gezonde) stamppot recepten met andijvie, spitskool, boerenkool, hutspot en zo voort? Voor de kinderen is dit ook leuk om samen met de ouders te maken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps