haasje

Oproep: laat eenzame babyhaasjes liggen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Stel dat je komend paasweekend een lekkere wandeling gaat maken en je ziet ergens een schattig babyhaasje eenzaam liggen. Die wil je dan vast redden en naar een dierenopvang brengen. ‘Niet doen!’ waarschuwen de opvangcentra.

 

‘Mensen bedoelen het goed, maar babyhaasjes die in hun uppie liggen zijn meestal helemaal niet zielig’, zegt verzorger Roxina van Eck van Dierenopvang De Toevlucht in Amsterdam. ‘Mensen denken dat het bij hazen hetzelfde gaat als bij konijntjes die in een nest worden geboren. Maar hazen komen kant-en-klaar ter wereld en worden meteen alleen gelaten. Dat hoort dus gewoon’, vertelt ze. 

Echt niet nodig

Hazenbaby’s worden na hun de geboorte bijna meteen door hun moeder alleen gelaten. Ze komt alleen in de nacht terug om haar kinderen te voeden. Overdag redden de baby’s zichzelf. Maar ieder jaar weer brengen wandelaars toch piepjonge haasjes die ze alleen zien liggen naar de opvang. Alleen deze lente al zijn er meer dan tien hazenbaby’s gebracht. En dat is dus helemaal niet nodig. Als een wandelaar nog weet waar het haasje precies lag, brengen de mensen van de opvang het dier direct terug.

Anderen lazen ook: Beestachtige paasontbijten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.