Foto: Bicibús Eixample

In optocht naar school in Barcelona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de Spaanse stad Barcelona is het erg druk is op de weg. Veilig naar school fietsen is daar dan ook niet zo normaal als bij ons. Maar daar hebben de inwoners nu iets op bedacht. Een speciale fietsoptocht!

Honderden kinderen uit de drukke wijk Eixample stappen sinds kort elke vrijdag op hun fiets. Zij rijden in een grote groep naar school. Dat willen ze graag, omdat het beter is voor het milieu dan met de auto gaan. De tekst gaat verder na de video.

Drie verschillende haltes

Vijf families begonnen de optocht. Zij stippelden een route uit en reden die elke vrijdag. Inmiddels zijn daar veel kinderen bijgekomen en gaat de route langs drie verschillende scholen. Onderweg zijn drie haltes gemaakt waar je kunt opstappen. Tijdens de optocht wordt muziek gemaakt en is het één groot feest. Voor en achter de optocht rijdt zelfs een politieauto, om ervoor te zorgen dat iedereen aan de kant gaat.

Blije ouders

Veel ouders zijn blij met dit plan. Zij hopen dat er in de toekomst iets gedaan wordt om hun wijk veiliger te maken voor kinderen op de fiets. Zij hopen dat er meer fietspaden komen.

Anderen lazen ook: Plantenbak zorgt voor schone lucht in de klas.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook