Oranjeleeuwinnen

Oranje leeuwinnen pakken Europese titel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Groot feest in Enschede! De Nederlandse voetbalvrouwen hebben daar de finale van het EK gewonnen. 

Ze wonnen de spectaculaire finale tegen Denemarken: 4-2. Het is voor het eerst dat Nederland bij de vrouwen het EK wint.

De eerste helft van de wedstrijd stond bol van het spektakel. De Deense spits Nadim scoorde al na zes minuten de 1-0. Nederland kwam snel terug via doelpunten van Miedema en Martens. Na ruim een half uur scoorde Harder de 2-2 voor de Denen.

Beslissing

Direct na rust kwam Nederland weer op voorsprong, via een vrije trap van Sherida Spitse. Vivianne Miedema kreeg nog een enorme kans op de beslissing, maar miste. Vlak voor tijd besliste ze de wedstrijd wel. Ze schoot twee minuten voor tijd de 4-2 binnen, waarna het feest kon losbarsten.

Recordtoernooi

Nederland én Denemarken hadden allebei nog nooit de finale gehaald van een EK. Voor beide ploegen was dit dus de beste prestatie ooit.

Er kwamen ongeveer 240.000 mensen naar de stadions voor het EK. Zoveel bezoekers trok een EK vrouwenvoetbal nog nooit!

Veel Oranjefans

Tijdens de finale zaten er 28.182 mensen op de tribune. Het was de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in Nederland.

Veel mensen volgden de prestaties van Nederland op tv. Naar de halve finale keken 3,25 miljoen mensen, een record voor een vrouwenvoetbalwedstrijd. Maar de kans is groot dat de finale nóg beter bekeken werd. Die cijfers worden later pas bekend gemaakt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Meisjes moeten ook tegen jongens kunnen sporten of Sportief gebaar van jeugdteam Barcelona.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps