ANP - Oranje Leeuwinnen WK-finale

Oranje Leeuwinnen sluiten WK af met zilver

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Na een loodzware strijd tegen de Verenigde Staten, sluiten de Oranje Leeuwinnen het WK-voetbal af met zilver. In Lyon werd het 0-2.

De Amerikaanse voetbalsters bleken een maatje te groot voor het Nederlandse team. In de eerste helft werd er niet gescoord. Na rust kwamen de Amerikanen op voorsprong door een strafschop door Megan Rapinoe, na een overtreding van Stefanie van der Gragt. Een paar minuten later besliste Rose Lavelle de wedstrijd met de 0-2. Het is voor de vierde keer dat Verenigde Staten het WK vrouwenvoetbal wint. Ook in 1991, 1999 en 2015 pakte het team goud.

Trots en gestreden

'We zijn heel erg teleurgesteld, maar ik hoop dat snel de trots zal overheersen. We hebben gestreden voor wat we waard zijn', reageert Sari van Veenendaal na de finale. Een pleister op de wond: vlak daarna werd ze gekroond tot keepster van het toernooi.

ANP - Oranje LeeuwinnenPrinses Amalia en koning Willem-Alexander op de tribune in Lyon.

Anderen lazen ook: Groenen schiet Oranje Leeuwinnen naar WK-finale.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vond dat ze hun best deden en ik vind dat je niet moet winnen maar als het maar leuk is toch wie vind dat ook en ze zijn heel goed en knap want ik vind die kipper heel goed en knap dat ze ook veel ballen heeft tegen gehouden en dat is pas knap

Ze hebben goed gedaan en hun best gedaan om te winnen.! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.