lieke martens oranje vrouwen

Oranjeleeuwinnen op het WK: zo bereid je je voor!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Voetbalseizoen voorbij? Nee hoor! Vandaag begint het Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Tot en met 7 juli strijden 24 landenteams om de titel Beste vrouwelijke voetballand ter wereld. Onze Oranjeleeuwinnen zijn er ook weer bij. Goed voorbereiden, dat doe je met deze vier weetjes.

1. Sterrenselectie

Nederland heeft een hele goede ploeg tijdens het WK. De Oranjeleeuwinnen wonnen twee jaar geleden nog het Europees Kampioenschap met een hele jonge ploeg. Die ploeg is nu wat ouder en sterker geworden. Lieke Martens is een van de absolute sterren van Oranje. Zij werd in 2017 nog verkozen tot Beste vrouwelijke voetballer van de wereld. Een andere belangrijke speler is Vivianne Miedema. Zij is dit jaar verkozen tot Beste vrouwelijke speler van de Engelse competitie.

lieke martens oranje vrouwen

2. Een titelfavoriet

Nederland is een van de grote favorieten van dit toernooi. Maar ook gastland Frankrijk, titelverdediger Verenigde Staten, Duitsland, Engeland en Japan maken een goede kans om het WK te winnen. In de poule van Oranje - Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada - zitten geen favorieten. Deze ploegen eindigden alle drie nog nooit bij de beste drie.

3. Gezellige liedjes & leuke acties

Een WK is niet compleet zonder WK-hit. Volkszangers Jan Smit, John de Bever, violist André Rieu en voetbalcommentator Jack van Gelder hopen die te scoren met Wij Zijn Nederland. Ook zangeres Maan (Ik Kom Eraan) en de mannen van Bureau Sport (11 Voetbalvrouwen) maakten een nummer speciaal voor de Oranjeleeuwinnen.

Natuurlijk haken ook de winkels in op het komende WK. Bij Blokker kun je sparen voor je eigen tafelvoetbalspel mét poppetjes van de Oranjeleeuwinnen. Ook is het brulshirt weer terug van weggeweest. Albert Heijn geeft bij vijftien euro aan boodschappen een gratis Oranje-poster weg. En Calvé maakt speciale potten pindakaas met daarop de namen van de speelsters.

4. Populairder dan ooit

Dat de Oranjeleeuwinnen populairder zijn dan ooit, is wel duidelijk door alle aandacht die ze krijgen. Uit een enquête van EenVandaag blijkt dat maar liefst 60% van alle Nederlanders de vrouwen gaat volgen. En ook de BN’ers hebben het volste vertrouwen in Lieke Martens en co. In het filmpje hieronder wensen onder andere Enzo Knol, Davina Michelle en Robin van Persie ze succes.

Anderen lazen ook: Vier vragen over de Nations League.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps