beeld anp

Oranjerecepten voor een Koningsdag thuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dit jaar wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar een heel gekke Koningsdag. Geen vrijmarkt, geen kermis en geen zwaaiende Máxima en Willem-Alexander die vrolijk door een stad lopen. Des te meer reden om er thuis gewoon wél een feestje van te maken. Dat kan natuurlijk met een gekochte oranje tompouce, maar zelf maken is nóg leuker. Met deze supermakkelijke oranje-recepten kom je helemaal in de koninklijke sfeer. 

 

Oranje-Boven-Taart 

Beeld pixabayNodig:

1 pak kant-en-klare cakemeel 
250 ml jus d’orange
150 gram Griekse yoghurt (klein bakje)

Vet een bakblik in en verwarm de oven voor op 180 graden. Mix met een spatel of grote lepel de ingrediënten goed door elkaar. Doe het beslag in het bakblik en bak de caketaart ongeveer een half uur in het midden van de oven. Laat afkoelen en snij daarna in punten of in blokken.

Tip: de cake-taart kun je ook prima in cupcakevormpjes bakken. Van oranje papier natuurlijk!
 

Frisse Koninginnedrank

 

Beeld pixabay


Nodig:
 kopje citroensap (ongeveer 4-6 citroenen)
1 kopje suiker
1 kopje water
scheut oranje limonadesiroop (of oranje kleurstof)

Warm het water met de suiker op in een klein pannetje totdat de suiker helemaal is opgelost. Pers de citroenen uit tot je één kopje citroensap hebt. Of nog makkelijker: koop een flesje kant-en-klaar citroensap! Doe het citroensap samen met het suikerwater in een kan. Doe hier een scheut oranjesiroop of -kleurstof bij en drie koppen koud water bij en zet het een halfuurtje in de koelkast zodat het goed koud wordt. Geen geduld? Je kunt er ook een paar ijsblokjes bij doen. Een paar partjes sinaasappel of een oranje rietje maken het helemaal af.
 

Fruitige Kroontjes (ongeveer 10 stuks)
 

kroontjes


Nodig:

pak diepvriesbladerdeeg
blik perziken
paar eetlepels suiker

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op elk velletje een halve perzik en vouw de punten een beetje omhoog. Maak de punten van het kroontje niet te scherp want dan verbranden ze snel bij het bakken. Maak de bladerdeegkroontjes een beetje nat en bestrooi ze met een beetje suiker. Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
 

Anderen lazen ook: Spoedrecepten voor spontane picknicks.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps