Foto: TIME

Orion Jean is kind van het jaar 2021

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Duizenden kinderen maakten kans om ‘Kind van het jaar’ te worden. Maar er kon maar één de winnaar zijn: Orion Jean (11) uit Texas.

De uitreiking vond gisteren plaats. In een speciale uitzending van Nickelodeon wachtten vijf finalisten gespannen op de uitslag. Wie zou kind van het jaar worden? Komiek Trevor Noah maakte bekend dat Orion Jean de winnaar is.  

Vriendelijkheid verspreiden

De jury vond het verhaal van Orion Jean het opvallendst. Hij is pas 11 jaar en vindt vriendelijk zijn naar anderen heel belangrijk. Toen hij nog maar negen jaar oud was, won hij een kinderwedstrijd voor goede daden. Als prijs kreeg hij 500 euro. In plaats van het geld te houden, gaf hij het aan een kinderziekenhuis in zijn buurt.

Meer goede daden

Daarna wilde Orion meer goede daden doen. Hij verzamelde boeken, maaltijden en speelgoed voor mensen met weinig geld. Orion hoopt dat alle kinderen en volwassenen meer letten op hun vriendelijkheid. Hij zegt: ‘We kunnen anderen niet verplichten om vriendelijk te zijn, maar je kan wel zelf aardig zijn voor een ander.’

Nomineren

Je kan kind van het jaar worden als je veel doet voor jouw woonomgeving. Je kunt samen met een volwassene jouw goede daden opsturen naar Nickelodeon. Uit duizenden inzendingen kiest Nickelodeon, samen met de tijdschriften Time en Time voor Kids, wie het bijzonderste kind is.  

Anderen lazen ook: Broers uit India winnen kindervredesprijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook