orkaan Fani India

Orkaan Fani raast over noordoost-India

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Over het noordoosten van India raast sinds vanochtend een orkaan: Fani. Dat gaat gepaard met héle harde wind, enorme stortbuien en veel schade. Al een miljoen mensen zijn geëvacueerd. 

De orkaan, één van de zwaarste stormen van de afgelopen jaren boven de Indische Oceaan, raast over de deelstaat Odisha. Fani is nog maar net aangekomen, maar het gebied heeft het al zwaar te verduren. Er zijn windstoten gemeten met een snelheid van wel tweehonderd kilometer per uur.

Evacuaties

De afgelopen dagen is de overheid druk geweest met het evacueren van mensen: ze naar gebieden te brengen die veiliger zijn. Ook toeristen zijn uit de kustplaatsen gehaald. Veel huizen zijn verwoest. Vooral de gebouwen met rieten daken hebben schade.

Slachtoffers

Volgens Indiase media is er zeker één persoon overleden. Die zou zijn geraakt door een omvallende boom. Door veel mensen al te evacueren voordat Fani aan land kwam, hoopt de Indiase overheid dat er niet nog (veel) meer slachtoffers vallen.

Anderen lazen ook: Drie vragen over orkaan Idai.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook