Foto: ANP

Orkaan Florence bereikt Verenigde Staten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Zo'n 150.000 gezinnen in de VS wachten in spanning op orkaan Florence, die dit weekend over het land zal trekken. De orkaan is minder sterk geworden, maar kan wel zorgen voor veel wateroverlast.

De orkaan Florence komt volgens deskundigen vandaag aan land in het oosten van de Verenigde Staten. De orkaan gaat maar heel langzaam vooruit. Daardoor zal hij tot en met zondag nog in de twee oostelijke staten North en South Carolina blijven.

Weg gaan

Tien miljoen mensen zullen waarschijnlijk iets merken van de orkaan. 1,7 miljoen mensen hebben het advies gekregen om weg te gaan uit hun huis. Veel mensen hebben dat ook gedaan. De achterblijvers zeggen dat het net lijkt of ze in spooksteden wonen.

Water

Over de harde wind maken de Amerikanen zich niet zoveel zorgen meer. De orkaan is minder sterk geworden, maar deskundigen verwachten vooral last te krijgen van al het water. Het zal vandaag en morgen namelijk net zo veel gaan regenen als normaal in acht maanden. De rivieren zullen daardoor gaan overstromen en dat kan voor veel problemen zorgen. Sommige golven aan de kust zijn nu al negen meter hoog. Dat is hoger dan de meeste normale huizen. 

Anderen lazen ook: Superorkaan komt eraan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps