Orkaan Florence

Orkaan Florence verliest aan kracht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Orkaan Florence die afgelopen dagen tekeerging in het oosten van de VS, neemt boven de staat South Carolina langzaam in kracht af. Toch blijft deze tropische storm gevaarlijk.

Florence veroorzaakte in de staten North Carolina en South Carolina zware overstromingen. Dat heeft het Nationale Orkanencentrum gemeld.

Windvlagen

De storm heeft windvlagen tot 80 kilometer per uur en beweegt met 7,5 kilometer per uur in west-zuidwestelijke richting. De voorspellingen zijn dat Florence dit weekend naar het westen en noordwesten draait, om maandag in noordelijke richting verder te gaan.

Drones 

Florence die eerst orkaankracht had, is zaterdag afgezwakt tot tropische depressie. Door de storm kwamen zeker vijf mensen om. Huizen en straten liepen onder water en bomen werden omvergeblazen. 

Ook elektriciteitsnetwerken raakten door Florence zwaar beschadigd. Daarom zitten nu duizenden mensen zonder elektriciteit. Drone-teams gaan de schade vanuit de lucht bekijken.

Anderen lazen ook: Orkaan Florence bereikt Verenigde Staten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook