Oscar
WK Voetbal 2018

Oscar (10) is voor Frankrijk: 'Allez, allez, allez'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ook zonder Oranje valt er nog genoeg te juichen op het WK voetbal in Rusland. De afgelopen weken volgden we fans van landen die wél meedoen. Deze week: Oscar (10) uit Amsterdam is voor Frankrijk.

‘In mijn klas was iedereen voor België’, vertelt Oscar. Hij was zelf voor tegenstander Frankrijk: ‘Mijn moeder is Frans en ik heb er veel familie. We hebben er zelf ook een huis. Daar gaan we elke vakantie naartoe.’ De wedstrijd van dinsdag tegen België keek hij samen met zijn vader en broertje op de bank. Mét Franse vlaggetjes op zijn wangen.

Juichen

De Fransen wonnen met 1-0. ‘Het was heel spannend. Ze speelden heel verdedigend en de keeper Lloris hield heel veel tegen. Toen er werd gescoord juichte mijn vader heel hard. Ik ging op het balkon staan en riep: allez, allez, allez! Dat betekent gaan in het Frans.’ 

Winnen

Oscar heeft ook weleens een wedstrijd in Frankrijk gekeken. De Fransen zijn net zo enthousiast als de Nederlanders. ‘Ze verkleden zich dan helemaal in het blauw. Dat is heel leuk om te zien.’ Frankrijk staat zondag in de finale. Die wedstrijd gaat Oscar met zijn ouders en allemaal andere Franse fans in een café kijken. ‘Ik had niet gedacht dat Frankrijk zo ver zou komen, maar nu denk ik dat ze echt kans maken om het WK te winnen.’

Keeper

Anderen lazen ook: Luka is voor Kroatië: 'Mijn hart ging tekeer'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps