Vuurwerk/ vuurpijl

Oud en nieuw zonder vuurpijlen dit jaar?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het zou zomaar kunnen gebeuren: een jaarwisseling zonder vuurpijlen. Alleen als er een veilige standaard wordt gevonden, mag het vuurwerk worden afgestoken.

In een lege fles of in een buis in de grond. Heb jij zo wel eens een vuurpijl gelanceerd? Lange tijd mocht dat ook gewoon, maar dit jaar is het verboden. Het afsteken mag alleen als je een speciale standaard gebruikt. Dat is afgesproken om ongelukken te voorkomen.

Niet veilig genoeg

Niets aan de hand, zul je misschien denken. Toch is er een groot probleem, want er zijn nog geen veilige lanceerstandaarden gevonden. Deskundigen hebben vijf verschillende standaarden geprobeerd, maar die waren allemaal niet stabiel genoeg. 

Wel of geen vuurpijl

De ene viel om vlak na het aansteken van een vuurpijl en de ander ging al kapot bij het in elkaar zetten. Vuurwerkmakers en -verkopers hebben nog een paar weken om met veilige standaarden te komen. Als dat niet lukt, is er een kans dat vuurpijlen komende jaarwisseling worden verboden.

Anderen lazen ook: Toch geen rotjesverbod.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het jammer.
hadden ze er niet eerder mee kunnen komen?
maar ik snap het ook wel een beetje Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.