ANP

Oude bom van 250 kilo tot ontploffing gebracht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

'Jullie moeten allemaal je huis uit, want er gaat een bom ontploffen.' Dat kregen 600 mensen in de Duitse stad Frankfurt gisteren te horen. De bom uit de Tweede Wereldoorlog werd expres tot ontploffing gebracht om te voorkomen dat hij ooit per ongeluk af zou gaan.

De bom van 250 kilo werd in de Tweede Wereldoorlog door de Amerikaanse luchtmacht naar Duitsland gebracht. Daar lag hij al zo'n zeventig jaar op de bodem van de rivier de Main. Afgelopen dinsdag werd de bom gevonden tijdens een duikoefening van de brandweer. 

Ontploffing

Om ervoor te zorgen dat de bom nooit per ongeluk zou afgaan werd hij expres tot ontploffing gebracht. In totaal moesten 600 mensen voor de zekerheid tijdelijk hun huis uit. Toen de bom was ontploft, konden ze weer veilig terug naar huis. 

Een voorbijganger maakte deze foto van de ontploffing:

Nederland

Ook in Nederland worden weleens oude bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Soms zijn ze al ontploft, maar het komt ook weleens voor dat ze nog hartstikke gevaarlijk zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft dan de taak om de bom onschadelijk te maken.

Anderen lazen ook: Spelende jongens vinden bom in de duinen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook