Scheepswrak

Oude scheepswrakken ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Op de bodem van de Indische Oceaan, tussen Australië en Afrika, zijn twee scheepswrakken gevonden. Onderzoekers zochten naar het wrak van vlucht MH370, toen ze dit ontdekten.

De schepen komen uit een periode waarin landen over de hele wereld met elkaar handelden. Dat deden ze door gebruik te maken van grote schepen op zee.

De onderzoekers denken dat het ene schip uit het jaar 1883 komt en de naam West Ridge had. Over het andere schip zijn ze het nog niet helemaal eens. Het kan zijn dat het Magdala heet en zonk in 1882. Het kan ook de W. Gordon zijn geweest, die zonk in 1877. Hier zie je hoe de onderzoekers de oude scheepsresten ontdekten:

Spoorloos

Waar het wrak van het vliegtuig van vlucht MH370 ligt is nog steeds niet bekend. Het toestel vloog in 2014 van Kuala Lumpur naar Peking toen het van de radar verdween. De passagiers overleefden het niet. Onderzoekers denken dat iemand het vliegtuig expres liet neerstorten.

Anderen lazen ook: MH17-vliegramp herdacht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps