Reuters

Oude Thaise tempel boven water door droogte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Vorig jaar lag hij nog op de bodem van een rivier tussen de vissen. Maar nu is de Thaise Wat Nong Bua Yai-tempel door extreme droogte herrezen uit het water.

De overgebleven resten van de tempel zijn hartstikke populair bij toeristen. De afgelopen dagen hebben duizenden mensen de bijzondere plek bezocht. Ook kwamen Boeddhistische monniken om bloemen te leggen. 

Dam

Twintig jaar geleden liep de tempel onder water door de bouw van een dam. Het gebouw stond daardoor altijd onder water en was niet meer te bezoeken. Maar door de extreme droogte in Thailand zit er bijna geen water meer in de waterbak van de dam. Hierdoor zijn de tempel en het Boeddhabeeld nu droog komen te liggen. Ook zijn er stukken van oude huizen te zien en veel dode vissen.

Droogte

Het is al lang erg droog in Thailand. In de afgelopen tien jaar heeft het nog nooit zo weinig geregend in het land. Veel plekken hebben daardoor last van een lage waterstand. Erg vervelend voor de Thaise bevolking, maar fijn voor de mensen die de tempel kunnen bezoeken. Een geluk bij een ongeluk dus! 

Bekijk hier de foto's van de resten van de tempel:

Reuters

Reuters

Reuters

Anderen lazen ook: Bijzonder beeld duikt op

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt cool maar ook heel slecht want dat betekend dat het steeds slechter gaat met het milieu en het dus veel te droog is. Duimomhoog Duimomlaag

Waarom zet je eerst een duimpje EN dan een duimpje naar beneden??????

Het is best wel erg eigenlijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.