Alexa

Ouders Alexa’s boos op Amazon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

‘Alexa, doe het licht eens aan’ of ‘Alexa, zet de verwarming een graadje lager’. Dat zijn dingen die Alexa’s over de hele wereld regelmatig op school horen. De slimme speaker van het internetbedrijf Amazon wordt zo namelijk ook aangesproken. En dat zijn ouders beu. 

Een slimme speaker van Amazon kan een heleboel. Je hoeft alleen de naam Alexa te zeggen en de speaker doet wat je wilt. Hij verandert bijvoorbeeldhet licht, de tv, de radio of de verwarming. Een speaker vindt het natuurlijk helemaal niet erg om al die dingen te doen. Maar als kind is het niet leuk om de hele dag door opdrachten te krijgen van je klasgenoten. Heel veel Alexa’s worden gepest dankzij de naam van Amazons slimme speaker.

Alexa is een mens
De Amerikaanse Lauren Johnson kon het niet meer aanzien toen haar dochter Alexa weer eens huilend thuiskam van school. Tegen de Amerikaanse nieuwszender BBC vertelt ze dat het woord Alexa volgens haar een ander woord is geworden voor slaaf. Daarom is ze een campagne gestart genaamd ‘Alexa is a Human’ (Alexa is een mens). Duizenden ouders steunen Lauren en hebben hetzelfde probleem. Amazon heeft gereageerd het heel zielig te vinden voor Alexa’s. Maar het grote internetbedrijf zegt ook dat de naam van de speaker gewoon veranderd kan worden.

Anderen lazen ook: Eerste hulp bij pesten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook