ANP

Ouders relschopper (13) moeten 18.000 euro betalen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een fikse straf voor een 13-jarige relschopper uit Eindhoven. De jongen was in januari betrokken bij de avondklokrellen en plunderde hierbij een supermarkt. Zijn ouders moeten nu opdraaien voor de schade: 18.000 euro.

Dat besloot een kinderrechter gistermiddag. Naast de boete krijgt de jongen ook een leerstraf van 35 uur en een werkstraf van zestig uur. Dat betekent dat hij de komende tijd verplicht moet werken, bijvoorbeeld door parken schoon te maken. Ook moet hij een cursus over zijn gedrag volgen. 

Rellen

De jongen was begin dit jaar betrokken bij een protest tegen de avondklok. Daarbij richtte een grote groep jongeren in het centrum van Eindhoven veel schade aan. Zo werden auto's in brand gestoken, winkels vernield en ramen ingegooid. De jonge relschopper deed mee tijdens het leegroven van een Jumbo-supermarkt én gooide stenen door de ruiten van station Eindhoven.

De afgelopen tijd kregen meer relschoppers een straf voor het deelnemen aan de rellen.

Anderen lazen ook: Rutte over relschoppers: 'wat bezielt deze mensen?'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook