Snoep

Ouders tegen snoepreclame voor kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Striphelden op verpakkingen van snacks, een populaire sporter die frisdrank aanprijst of gratis koekjes bij een sportevenement. Veel ouders vinden dat kinderen beschermd moeten worden tegen reclame voor ongezonde producten met veel suiker, zout of vet. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum.

Meer dan duizend ouders met kinderen in de leeftijd tot en met 17 jaar deden mee aan het onderzoek. 71 procent van deze ouders vindt dat reclame voor koek, snoep, chips of frisdrank niet past bij een sportevenement voor kinderen.

Ongezond

Zo'n 60 procent van de ouders vindt het niet normaal dat kinderen reclame voor dit soort ongezonde producten zien via social media. 

En bijna 9 op de 10 ouders denkt dat reclame op sportevenementen, scholen, in televisieseries, films en games invloed heeft op wat hun kinderen kiezen en lekker vinden. Ze vinden ook dat de regering, reclamemakers en sportorganisaties samen moeten zorgen dat bedrijven hun reclame niet meer op kinderen richten.

Vloggers

Eerder dit jaar beloofden fabrikanten van snoep en snacks al dat ze kinderhelden als Winnie de Poeh, de Ninja Turtles en K3 niet meer zullen gebruiken op de verpakkingen.

Het Voedingscentrum vindt het een goede stap, maar het is niet genoeg. Kinderen tot 16 jaar zouden beter beschermd moeten worden tegen dit soort reclame. Ook voor vloggers die producten aanprijzen, moeten strengere regels komen.

Vind jij ook dat de regels voor snoepreclame voor kinderen strenger moeten worden? Laat het ons hieronder weten.

Anderen lazen ook: Maken vloggers je dik?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja, dat Moet gewoon nu !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.