ANP

Oudste grotschildering ooit ontdekt met mensen erop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzondere ontdekking in Indonesië. Daar hebben onderzoekers in een grot een hele oude schildering van bijna 44.000 jaar gevonden.

Het is de oudste tekening van mensen en dieren ooit gevonden. En ondanks zijn leeftijd ziet hij er nog piekfijn uit. Op de schildering zijn figuren te zien die lijken op mensen én dieren. Ook is te zien hoe ze met speren of touwen aan het jagen zijn. De afgebeelde dieren lijken op zwijnen en dwergbuffels.  De schildering is bijna 4,5 meter groot!

Oudste ooit

Het is niet de eerste schildering die onderzoekers in het gebied vinden. Eerder werden er ook al ontdekkingen gedaan, maar die waren heel anders. Ze waren niet zo oud én hadden simpelere tekeningen zoals handafdrukken. Dit is de eerste tekening die zo goed een verhaal probeert te vertellen. ‘We zijn verrast door de betekenis van deze afbeeldingen’, vertelt een van de onderzoekers.

Zo ziet één van de tekeningen eruit:

ANP

Anderen lazen ook: Filmpje: Sprookjesachtige ijsgrot

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat een vet plaatje! Juichen
Ik zou zelf ook zoon plaatje in mijn kamer hebben! Echt vet!!!! Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.