Foto: AFP

Oudste mens ter wereld is 119 jaar geworden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Japanse vrouw Kane Tanake is deze week een jaartje ouder geworden. Niet heel bijzonder, denk je? Dat is het wel! Ze werd namelijk 119 jaar. Haal dus maar even diep adem, want dat zijn nogal wat hoeraatjes!

Tanaka is vanaf haar 116de de oudste levende mens ter wereld, volgens Guinness World Records. Maar tevreden is ze nog niet. De vrouw wil haar eigen record nog eens verbreken en 120 jaar worden. Om die leeftijd te halen doet ze eigenlijk niet veel bijzonders. Tanaka leeft in een verpleeghuis en geniet daar graag van chocolade en frisdrank. Om haar brein gezond te houden, maakt ze cijferpuzzels. Praten kan de vrouw niet meer. Communiceren doet ze door gebaren te maken.

Klein feestje

Door het coronavirus heeft Tanaka haar verjaardag niet heel uitgebreid gevierd. Haar familie kon er door de maatregelen niet bij zijn. 'Ik zou haar heel graag persoonlijk feliciteren. Ik hoop dat ze gezond blijft en elke dag plezier heeft', vertelde haar kleinzoon van 62 jaar. In het verpleeghuis kreeg ze wel een toepasselijk cadeautje: twee flesjes Coca-Cola met haar naam en leeftijd erop. 

De achterkleinzoon van Kane Takaka heeft een Twitter-account voor haar gemaakt. Hieronder zie je een paar foto's van een maand geleden. 'Ik heb zo ver kunnen komen door de hulp van veel mensen', schrijft hij er namens haar bij.

Anderen lazen ook: Vijf gekke records.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook