oudste mens ter wereld jarig

Oudste mens viert 117de verjaardag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Haal maar even heel diep adem, want de oudste mens op aarde is vandaag jarig en dat betekent dus 117 hoeraatjes! Hiep hiep gefeliciteerd, Emma Morano!

De Italiaanse Emma Morano werd geboren op 29 november 1899. Ze is de laatste mens op aarde die zowel in de 19de eeuw, de 20ste als de 21ste eeuw heeft geleefd. Met haar 117 jaar is ze de oudste mens ter wereld.

Geen tanden

Eerder dit jaar vertelde ze aan het persbureau AFP dat een uitgebreid verjaardagsmaal inclusief taart er niet meer in zit. 'Ik eet twee eieren per dag. En wat koekjes. Niet veel, want ik heb geen tanden.' Waarschijnlijk is 117 kaarsjes in een keer uitblazen ook wat te veel gevraagd!

Nóg ouder

Volgens het Guinness World Records-boek is Morano de oudste. Maar in Indonesië schijnt iemand te wonen die nog heel veel ouder is. Wel 145 jaar! Tenminste, dat staat in het paspoort van Mbah Gotho. Maar of hij écht al zo oud is, moet nog worden uitgezocht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

heel weet iemand hier een stelling bij?*vraagtzichaf* Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.