Foto: Wildlands Emmen

Overleden nijlpaard blijkt jongen én meisje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzondere ontdekking in Wildlands-dierenpark in Emmen. Daar blijkt overleden nijlpaard Hasana genderneutraal. Het dier is daarmee het eerste nijlpaard ter wereld die zowel vrouw als man was.

Pas nadat Hasana dinsdag was overleden, kwamen onderzoekers erachter. Het 11-jarige nijlpaard ging plotseling dood en daarom besloot het dierenpark om het dier te laten onderzoeken. Jarenlang hadden verzorgers in Emmen gedacht dat Hasana een vrouwtje was, maar na onderzoek bleek dat het dier zowel een vrouwtje als een mannetje was!

Man én vrouw

Van buiten leek Hasana op een vrouwelijk nijlpaard, want ze had bijvoorbeeld geen piemel. Maar van binnen had het nijlpaard geen baarmoeder en eierstokken, iets dat nijlpaardvrouwtjes wel hebben. In plaats daarvan had het dier twee zaadballen, iets wat juist mannetjes hebben. Daarmee is Hasana voor de ene helft man en de andere helft vrouw. Heel bijzonder!

Darmproblemen

Het is de eerste keer dat er een genderneutraal nijlpaard wordt ontdekt. Dat Hasana meisje én jongen was, had niets te maken met haar overlijden. Het nijlpaard is doodgegaan door darmproblemen. Eén ding is zeker: in Emmen zal Hasana niet snel vergeten worden!

Anderen lazen ook: Nijlpaard Fiona kust kleuter via ruit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool. Maar eigenlijk best zielig. Want ze/hij kon geen papa of mama zijn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.