Foto: EPA

Overstromingen door orkaan Sally

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de Verenigde Staten heeft orkaan Sally gezorgd voor veel overstromingen. Door het heftige weer zijn huizen overspoeld en zitten veel mensen zonder stroom. 

De orkaan kwam gisteren aan land in de Amerikaanse staten Alabama en Florida. Er werden windsnelheden gemeten van 165 kilometer per uur. Met de orkaan trokken ook heftige regenbuien mee.

Overstromingen 

Doordat orkaan Sally zich langzaam verplaatste, bleven die regenbuien lang op dezelfde plek hangen. Dat zorgde voor grote overstromingen. Op sommige gebieden in Florida kwam het water wel anderhalve meter hoog!

Foto: AFPSatellietbeelden van orkaan Sally

Tropische storm

Door de storm liepen veel huizen onder water. Reddingswerkers hebben tientallen mensen gered. Veel mensen zullen tijdelijk moeten vertrekken uit hun huis. Inmiddels is de orkaan afgezwakt tot een tropische storm. Er valt nog steeds veel regen en het waait hard.

Orkaan-namen 

Orkanen krijgen altijd een jongens- of meisjesnaam. Hoe die worden gekozen? Dat lees je hier. Dit jaar zijn er al zoveel orkanen over de Verenigde Staten getrokken, dat de namen bijna op zijn. Alleen de naam Wilfred is nog over. Komen er nog meer orkanen, dan worden er namen gekozen aan de hand van het Griekse alfabet. 

Anderen lazen ook: Hoe komen orkanen eigenlijk aan hun naam?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook