paarden

Paarden oefenen voor Prinsjesdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Nog één nachtje slapen en dan is het Prinsjesdag. Een spannende dag voor de koning want hij moet de troonrede voorlezen en heel veel wuiven. Maar ook voor alle paarden die meelopen is de 'derde dinsdag van september' spannend. Vandaag oefenden ze vast hun stressbestendigheid. 

Op het strand van Scheveningen hebben de paarden die morgen meelopen in de koninklijke rijtour vanochtend hard geoefend.

paarden

Om mee te mogen lopen in de Prinsjesdagoptocht moeten ze natuurlijk niet al te schrikkerig zijn. Daarom wennen ze vast aan enge dingen als paraplu's die openklappen en onverwachte knallen.

paarden

Veel mensen kwamen kijken. Scholen uit de buurt kwamen zelfs met klassen tegelijk. Het publiek langs de kant werd opgeroepen om zoveel mogelijk lawaai te maken. Op die manier leren de paarden omgaan met onverwachte gebeurtenissen en wordt voorkomen dat ze tijdens Prinsjesdag op hol slaan.
paardenVoor de koninklijke stoet op Prinsjesdag worden paarden uit maneges in het hele land ingezet. De paarden krijgen ook les in netjes achter elkaar aan rijden, tegelijkertijd halt houden en mooi door bochten gaan.

paarden

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Quiz: wat weet jij van Prinsjesdag? of René schrijft liefdesbrief naar prinses Ariane (en krijgt antwoord).

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het belangrijk dat de paarden worden getreent

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps