ANP

Paarden oefenen voor Prinsjesdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Harde geluiden, hordes mensen en vreemde geuren. Meelopen tijdens Prinsjesdag is niet niks voor een paard. Daarom kregen de dieren vandaag een speciale training.

Morgen, op Prinsjesdag, leest koning Willem-Alexander zijn troonrede voor aan de leden van de Eerste en Tweede Kamer. Maar voor dat zover is, rijdt hij eerst met zijn koets door Den Haag. De paarden die in deze stoet meelopen, mogen niet plotseling onrustig worden en op hol slaan. Daarom krijgen de Prinsjesdag-paarden elk jaar in Scheveningen een training om niet te schrikken van harde geluiden.

Rookbommen

Op het strand werd geoefend met muziek, kanonschoten en klappende mensen. Het publiek bij de training moest daarom niet stil zijn, maar juist zoveel mogelijk lawaai maken. Ook werd er geoefend met rookbommen en leerden de paarden om netjes achter elkaar in een rijtje te lopen. 

De oefening in Scheveningen zag er zo uit:

ANP

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Actie tegen eenzame paarden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk ikkkk houuuu vannnn paardennnn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.