ANP

Paasbloemen krijgen zegen voor reis naar Rome

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een zegening met heilig water en deze lentebloemen zijn klaar voor hun speciale missie: ze gaan per vrachtwagen richting Rome. Daar houdt paus Franciscus komende zondag tussen de Nederlandse bloemen zijn paastoespraak.

Bisschop Hans van den Heenden kreeg de taak om de bloemen te zegenen. Na de zegening konden de tulpen en andere lentebloemen veilig op reis. 

In totaal gaan er zo’n tienduizend bloemen naar Rome. Daar zullen ze schitteren op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad, de woonplaats van de paus in Rome. Hier zal hij op paaszondag tussen de bloemen het traditionele Urbi et Orbi uitspreken: een zegen over de stad en de wereld.

Meeuwen

De prachtige bloemenzee is een jaarlijkse traditie tijdens Pasen. Maar het neerleggen gaat niet altijd zoals gepland. Twee jaar geleden zorgde meeuwen ervoor dat het bloemwerk vernield werd. Gelukkig waren er nog reservebloemen zodat het plein net op tijd klaar was voor de paaszegen. In totaal zien straks een miljard kijkers van over de hele wereld de Nederlandse bloemen.

Op deze foto's zie je hoe de zegening in zijn werk ging:

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Stout jongetje maakt de paus aan het lachen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook