Paaseitjes

Paaseitjes proeven met het testteam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Kijk jij ook altijd uit naar de ochtend dat je paaseitjes mag zoeken? Het testteam wel. Maar vandaag staan de paaseitjes gewoon voor hun neus. Wel zo handig voor het proeven.

Paaseitjes zijn er in alle soorten en maten. Kidsweek koos voor de smaak melk praliné. Een klassieker die je overal kunt kopen. Maar de testers zijn een beetje teleurgesteld. Van ‘Yes, we gaan paaseitjes testen’, gaat hun reactie naar ‘Ik hou niet van praliné’. Vooral Jonne heeft pech. Hij houdt alleen van witte chocolade. Toch doen de testers hun best. Want hé, chocola is chocola.

Testteam PaaseierenKlaar voor de start? Af! Van links naar rechts: Siem, Jonne en Marijn.

Die van Hema zijn als eerste aan de beurt. Maar dat weten de testers niet, die horen de merken pas na afloop. Marijn bestudeert het folietje. ‘Handig, hier staat op wat erin zit’, merkt hij op. Britt moppert wat: ‘Mijn eitje valt bijna uit elkaar. Maar wel lekker dat-ie zacht is.’

YouTube-filmpje

Als tweede zijn die van Albert Heijn aan de beurt. ‘Dit is echt een mini-eitje’, klaagt Marijn (11). Britt heeft ruzie met de wikkel. ‘Misschien moeten we een YouTube-filmpje maken: hoe maak je een paasei open’, stelt Siem (10) voor. Britt (12) verstopt het ei in de plantenbak. ‘Deze is minder lekker’, vindt ze. Jonne is het met haar eens. ‘Deze is veel zachter, te zacht.’ Siem heeft er minder problemen mee. ‘Ik zou er wel veel van kunnen eten.’ Geldt dat ook voor test-ei nummer drie, die van MdC? Marijn vindt van niet. ‘Dit ei is heel glimmend en je proeft totaal geen hazelnoot’, zegt hij. ‘Maar hij heeft wel een lekkere nasmaak.’ ‘Ik vind ’m juist goed, zegt Britt. ‘Deze smaakt meer naar puur.’ Maar er is nog een voordeel, vult Jonne (10) aan. ‘De wikkel ging er makkelijk vanaf’, laat hij zien.

Testteam PaaseierenBritt proeft er nog één.

Chocopasta

De eitjes van Lidl zijn als laatste aan de beurt. ‘Mmm, hier zit chocopasta in’, smult Siem. Marijn vindt ’m ‘echt niet lekker’. ‘Veel te zacht’, sluit Jonne aan. Hij kreeg de wikkel er ook niet makkelijk af. Voor de vierde keer geeft hij een cijfer onder de vijf. Siem geeft juist weer een hoog cijfer. ‘Ik vind ze allemaal lekker’, zegt hij tevreden. ‘Ik hou van paaseitjes!’

Delicata (Albert Heijn)Testteam Paaseieren
€ 2,69 (250 gram)
Cijfer: 6,3
- klein eitje
- heel zacht
+ kun je veel van eten

Favorina (Lidl)Testteam Paaseieren
€ 1,79 (250 gram)
Cijfer: 6,6
- te zacht
- wikkel gaat er moeilijk vanaf
+ smaakt naar chocopasta

MdC (Dirk van den Broek)Testteam Paaseieren
€ 1,99 (225 gram)
Cijfer: 6,8
- smaakt niet naar hazelnoot
+ wikkel gaat er goed vanaf
+ lekkere nasmaak

TESTWINNAARHema - Ernie Buts

Hema
€ 2,00 (200 gram)
Cijfer: 7,8
+ groot eitje
+ precies zacht genoeg
+ duidelijke hazelnootsmaak

Anderen lazen ook: Donuts proeven met het testteam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps