Instagram

Palestijnse rapper (11) gaat viral met belangrijke boodschap

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een Instagram-post van de Palestijnse rapper MCA Abdul (11) gaat viral. Daar is de jongen niet alleen blij mee omdat hij een bekende rapper wil worden, maar vooral omdat hij een boodschap wil uitdragen over zijn leven in de Gazastrook. Daar is al jaren oorlog.

'Ik wil laten zien dat wij hetzelfde zijn als andere kinderen op de wereld', vertelt Abdel-Rahman Shantti (zoals rapper MCA Abdul echt heet) in een interview met persbureau Reuters. Daarom rapt hij over zijn leven in Gaza. Dat is een strook land aan de Middellandse Zee, bij Israël en Egypte. Israël en de Palestijnen voeren er al jaren oorlog (hier lees je hoe dat precies zit).

Eigen nummers 

Abdel-Rahman begon twee jaar geleden met rappen. Het nummer dat nu viral gaat, is een cover van See you again van de Palestijnse rapper Waheeb Hasan. Dat gaat over het leven in de oorlog. 'Mijn leven staat op het spel, direct achter de kogelgaten', rapt hij bijvoorbeeld. Adbel-Rahman heeft inmiddels meer dan 77.000 volgers. Op al zijn covers krijgt hij veel positive reacties. De tekst gaat verder na het filmpje

Vrede en gelijkheid

Om te vertellen hoe het is om als kind in de Gazastrook te leven, schrijft hij ook zelf nummers. In het Engels, zodat zoveel mogelijk mensen de boodschap begrijpen. Die taal leerde hij door vaak naar nummers van Amerikaanse rappers te luisteren. In Peace rapt hij: 'Ik ben geboren in Gaza-Stad en het eerste wat ik hoorde was een geweerschot' en 'Vernietig het leven niet, maar geniet ervan'. Met al zijn nummers heeft hij dus een belangrijk doel: 'Ik wil mijn boodschap van vrede en gelijkheid verspreiden.'

Anderen lazen ook: Hoe zit het met de Gazastrook?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook