Beeld dierentuin Kopenhagen

Panda ontsnapt uit zijn dierentuinhok

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Panda’s staan bekend als zo ongeveer de sloomste dieren die er bestaan. Ze eten bamboe, staren wat voor zich uit en slapen vooral heel veel. Maar een reuzenpanda in de dierentuin van Kopenhagen kreeg gisteren ineens de kriebels en ontsnapte uit zijn verblijf.

De 7-jarige mannetjes-panda Xing Er (op de foto hierboven) klom op een metalen paal en kroop daarna onder de elektrische draden door die aan de paal vast zaten. Zo kroop hij uiteindelijk de tuin buiten zijn verblijf in, waar hij nieuwsgierig begon rond te wandelen.

Verdovingspijl


Een bewaker in de dierentuin zag hem lopen en belde meteen een dierenarts. Die schoot meteen een verdovingspijl in de billen van de avontuurlijke panda en liet hem snel terug naar zijn hok brengen. De dierentuin was toen nog niet open. 
Volgens de dierentuin raakte het dier niet gewond bij de ontsnappingspoging. Zijn buitenverblijf krijgt nu extra beveiliging. 

Uitgeleend

Xing Er en het vrouwtje Mao Sun wonen al een jaar in de dierentuin van Kopenhagen. Ze zijn voor vijftien jaar aan uitgeleend door China. De dierentuin hoopt dat er in die tijd op een of meer pandababy’s. Een beetje hetzelfde dus als met de panda’s in Ouwehands Dierenpark dus. Daar werd vorige maand een pandakleintje geboren.

Anderen lazen ook: Hoera! Een pandababy in Ouwehands.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hoe kan de panda ontsnappen, Vraagtzichaf . Het lijkt me wel cool om te zien, Blij .

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps