Foto: Associated Press
Interview

Paralympische sporters komen in actie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Je hebt vast wel eens van Max Verstappen of Lieke Martens gehoord, maar ken je ook Diede de Groot of Jeroen Kampschreur? Waarschijnlijk niet, maar daar gaan de ‘Parastars’ verandering in brengen.

Nederland heeft veel bekende sporters, maar ook zeker Paralympische sporters. Dat zijn atleten die sporten met een beperking. ‘Er zijn best veel Nederlandse Paralympiërs die in de top van de wereld zitten, maar uit onderzoek blijkt dat 80% van Nederland er geen één kan opnoemen’, vertelt rolstoeltennisser Diede de Groot, die vorige maand nog voor de vierde keer Wimbledon won.

‘Dat is een probleem, want daardoor weten veel kinderen met een beperking niet wat ze allemaal kunnen bereiken’, zegt De Groot. ‘Daarom is de Esther Vergeer Foundation samen met Calvé een actie gestart. We willen ervoor zorgen dat kinderen zien dat sporten met een beperking gewoon kan en ook heel normaal is.’

Sterrenteam

Voor de actie is een team met grote Paralympische sportsterren samengesteld: paraskiër Jeroen Kampschreur (1x goud, 1x zilver), handbiker Jetze Plat (4x goud, 1x brons), snowboarder Lisa Bunschoten (1x zilver, 1x brons) en rolstoeltennisser Diede de Groot (2x goud, 1x zilver), die vertelt: ‘We hopen dat kinderen met een beperking zo ook een idool kunnen hebben’. Maar ook voor kinderen zonder beperking is het belangrijk. ‘Zij kunnen hierdoor zien dat mensen met een beperking heel normaal zijn en ook hele mooie dingen kunnen bereiken, zoals gouden medailles winnen!’

Anderen lazen ook: Oranjeleeuwin Renate Jansen: 'we zijn een sterk team'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook