beeld instagram

Parelhoen maakt dierenambulance knettergek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een parelhoen, een soort kip, heeft de dierenambulance van Zaandam afgelopen jaar flink grijze haren bezorgd. Bijna elke dag moesten ze uitrukken voor het dier, maar het liet zich niet vangen.

De parelhoen ontsnapte eerder dit jaar bij zijn baasje en hij was beslist niet van plan zich weer te laten vangen. Niet door zijn baasje, niet door de politie en ook niet door de medewerkers van de Dierenambulance.

Ladders, vangnetten en voer

Bijna dagelijks bellen er mensen naar de Dierenambulance om te vertellen dat ze een loslopende parelhoen hebben gezien. Steeds weer gaan medewerkers erop af, maar steeds weer vliegt het dier op voor ze hem kunnen vangen. En of ze het nu proberen met ladders, vangnetten of lekker voer: niets is tot nu toe gelukt.

Houdini

Omdat hij steeds weer weet te ontsnappen, hebben ze dier in Zaandam vernoemd naar de beroemde goochelaar Houdini. Die stond bekend om zijn knappe ontsnappingstrucs.

De Dierenambulance wil het dier graag naar een kinderboerderij brengen. Dus ook in het nieuwe jaar blijven ze proberen om hem te vangen.

Hier een grappig filmpje dat omstanders maakten van de laatste ontsnappingspoging:

Anderen lazen ook: Hermien naar koeienrusthuis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.