Formatie mislukt, partijen gaan opnieuw proberen coalitie te vormen

Partijen opnieuw om tafel: wie lost politieke puzzel op?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

'Helaas mensen, het is niet gelukt!' Dat zeiden de leiders van vier politieke partijen deze week. De afgelopen weken probeerden zij een nieuwe regering te vormen. Da's een lastige politieke puzzel, blijkt nu.

VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Dat zijn de namen van de vier partijen die met elkaar wilden proberen een regering te vormen. Na de verkiezingen in maart hebben ze acht weken lang met elkaar gepraat.

VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen over kabinetJesse Klaver (GroenLinks), Sybrand Buma (CDA), Mark Rutte (VVD) en Alexander Pechtold (D66) zijn er niet uitgekomen

Oneens over vluchtelingen

Het waren goede gesprekken, gaven ze toe. Maar ze konden het over sommige dingen écht niets eens worden. Hoe vluchtelingen moeten worden opgevangen, bijvoorbeeld.

Wie willen?

Het is dus niet gelukt. En dus moet er opnieuw gekeken worden: welke partijen kunnen samen wél een regering vormen?

Dat zal nog een lastige klus worden. Om zo'n regering te vormen, moeten partijen het eens worden. En dat terwijl ze over veel dingen heel anders denken! Ook moeten de partijen samen een meerderheid hebben in de Tweede Kamer. Als ze meer dan de helft van de zetels hebben, kunnen ze ook meer voor elkaar krijgen.

Liever niet...

Het is nog onduidelijk welke partijen het nu met elkaar gaan proberen. Veel partijen willen liever niet, of vooral: liever niet met elkaar. De puzzel is voorlopig nog niet opgelost...

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Kidsweek is heel leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps